Тайвань придбає у США до 400 ракет Harpoon – Bloomberg

Тайвань придбає у США до 400 ракет Harpoon – Bloomberg

Укрінформ
Тайвань придбає у США до 400 ракет Harpoon наземного базування, призначених для відбиття потенційного вторгнення з боку Китаю.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела, передає Укрінформ.

Раніше Тайвань придбав корабельні версії Harpoon, які виготовляє Boeing Co. За словами президента Американсько-Тайванської ділової ради Руперта Хаммонд-Чемберса, контракт з Boeing, укладений від імені Тайваню командуванням повітряних систем ВМС США, є першим для мобільної наземної версії.

7 квітня Пентагон оголосив про контракт на 1,17 мільярда доларів США на 400 протикорабельних ракет, але не згадав Тайвань як покупця.

Читайте також: Тайвань дуже вразливий до нападу Китаю з повітря - WP

Угода укладена на тлі високої напруженості у відносинах між США та Китаєм через Тайвань, який Пекін вважає частиною своєї території. Китай провів військові навчання навколо Тайваню після того, як його президент зустрівся у Каліфорнії зі спікером Палати представників США Кевіном Маккарті.

Представник міноборони США підполковник Мартін Майнерс сказав, що продаж Сполученими Штатами Тайваню оборонних виробів має важливе значення для безпеки Тайваню.

Читайте також: Китай тимчасово заборонить повітряним та морським суднам доступ до району поблизу Тайваню

Як повідомляв Укрінформ, у березні Сполучені Штати схвалили потенційний продаж Тайваню нової зброї на суму 619 млн дол., включаючи ракети для його авіафлоту F-16, на тлі посилення тиску Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-