Тайвань дуже вразливий до нападу Китаю з повітря - WP

Тайвань дуже вразливий до нападу Китаю з повітря - WP

Укрінформ
Китай має значну військову перевагу над Тайванем у повітрі. Тайвань навряд чи зможе нівелювати китайську військову перевагу в повітрі під час потенційного конфлікту, йдеться в оприлюднених секретних документах Пентагону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

У документах стверджується, що офіційні особи Тайваню сумніваються, що їх протиповітряна оборона може «точно виявляти запуски ракет», окрім того, лише половина літаків Тайваню повністю готові до польотів, а переміщення літаків до передбачених укриттів займе щонайменше тиждень.

Секретні документи, що стосуються потенційного конфлікту, свідчать про те, що ВПС Китаю мали б набагато кращі можливості для раннього встановлення контролю над небом, ніж російські ВПС в Україні - стратегія, яку сам Тайбей вважає основою ймовірного нападу.

Читайте також: Китай тимчасово заборонить повітряним та морським суднам доступ до району поблизу Тайваню

Як повідомлялося, військово-морські сили Китаю продовжують маневри поблизу Тайваню попри оголошення напередодні про завершення масштабних триденних навчань Joint Sword у Тайванській протоці.

Китай 8-10 квітня проводив триденні військові навчання довкола Тайваню, під час яких сили Східного військового округу Народно-визвольної армії Китаю відпрацьовували завдання ракетних ударів по цілях на острові та блокування його морського і повітряного простору.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-