США розраховують мати постійний доступ до затриманого в росії репортера WSJ

США розраховують мати постійний доступ до затриманого в росії репортера WSJ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон добиватиметься від москви постійного консульського доступу до незаконно затриманого в росії репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича, щоби підтримувати з ним перманентний контакт.

Про це заявив у понеділок під час телефонного брифінгу координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, ми прагнемо, щоби консульський доступ продовжувався й надалі, і ми хочемо мати можливість бачити Евана та розмовляти з Еваном на регулярній рутинній основі. Це – наша мета»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Не втрачає надії: затриманий в рф журналіст WSJ написав листа родині

Він також поінформував, що під час першої зустрічі з Гершковичем у понеділок посол США в росії розказала йому про зусилля, які докладає та планує докласти офіційний Вашингтон для того, щоби повернути його додому.

«Було приємно побачити його сьогодні. І знову ж, ми хочемо бути певними, що зможемо продовжувати це робити й далі», - зазначив Кірбі.

Читайте також: фсб росії висунуло звинувачення журналісту WSJ Гершковичу у шпигунстві

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня посол США у москві Лінн Трейсі вперше відвідала затриманого кореспондента видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, якого звинувачують у шпигунстві.

Читайте також: Посла США у москві вперше пустили до арештованого журналіста WSJ

Вона повідомила, що журналіст здоровий і міцно тримається та підкреслила, що Сполучені Штати закликали російську сторону негайно звільнити репортера WSJ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-