МЗС Латвії включило до стоп-листа 10 осіб, причетних до переслідування Кара-Мурзи

МЗС Латвії включило до стоп-листа 10 осіб, причетних до переслідування Кара-Мурзи

Укрінформ
Глава латвійського МЗС Едгарс Рінкевичс включив до списку персон нон-грата десять росіян, співвідповідальних за переслідування російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзи, який сьогодні отримав 25 років ув’язнення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт відомства.

«У зв’язку з абсурдним і нелюдським судовим процесом над Володимиром Кара-Мурзою міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич вирішив включити десять осіб, співвідповідальних за переслідування Володимира Кара-Мурзи, до списку персон нон-грата», - йдеться у повідомленні.

Рішення прийняте відповідно до частини другої статті 61 Закону про імміграцію та передбачає заборону таким особам на в’їзд до Латвії на невизначений період часу.

Читайте також: МЗС Британії викликало посла рф після вироку опозиційному політику, який засудив війну

Учора московський міський суд засудив опозиційного політика Володимира Кара-Мурзу до 25 років позбавлення волі. Опозиціонера судили за трьома статтями Кримінального кодексу рф — про поширення «фейків» про російську армію, про діяльність «небажаної» організації (через співпрацю з фондом «Відкрита Росія») та про «державну зраду». Кара-Мурза провину не визнав.

Його адвокати повідомляли, що у політика за рік, який він провів під арештом, різко погіршився стан здоров'я, він схуд у СІЗО на 22 кілограми.

Читайте також: У росії засудили опозиціонера Кара-Мурзу до 25 років в'язниці за «військові фейки»

Як повідомлялося, кілька років тому російський режим двічі намагався отруїти Володимира Кара-Мурзу (у 2015 та 2017 роках). Він був доправлений на лікування на Захід і певний час відновлювався у США. Пізніше Кара-Мурза повернувся до росії, щоби продовжувати опозиційну діяльність.

У квітні 2022 року за виступи проти загарбницької війни рф в Україні Володимир Кара-Мурза був заарештований. Йому висунули низку звинувачень, що загрожує великим терміном ув'язнення. В березні московський міський суд продовжив арешт Кара-Мурзі ще на пів року – до 27 серпня 2023 року.

Уряди та правозахисні організації в усьому світі закликали звільнити опозиціонера.

На початку березня уряд США оголосив про запровадження санкцій проти російських посадовців, причетних до ув’язнення та переслідування Кара-Мурзи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-