Папа Римський закликав світових лідерів вирішувати суперечки не зброєю, а розумом

Папа Римський закликав світових лідерів вирішувати суперечки не зброєю, а розумом

Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав світових лідерів використовувати розум, а не зброю, для вирішення політичних розбіжностей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

На своїй щотижневій аудієнції на площі Святого Петра Франциск зазначив, що у вівторок виповнилося 60 років від дня виходу спеціального папського листа – енцикліки Папи Івана XXIII, написаної в епоху холодної війни.

Енцикліка «Pacem in Terris», призначена як для католицької церкви, так і для всього світу, була видана через декілька місяців після кубинської ракетної кризи, яка підігріла побоювання щодо початку ядерної війни між США та тодішнім СРСР.

Читайте також: Папа Франциск помолився за мир в Україні та «світло Пасхи» для росіян

Франциск нагадав, що тоді світ був "повний напруженості між двома протиборчими блоками у так званій холодній війні". Папа Римський зауважив, що послання його попередника, що містить заклик до мирних зусиль, дуже актуальне й сьогодні.

За словами Папи, енцикліка «відкрила горизонти, в яких можна говорити про мир, будувати мир». Він назвав документ, виданий 11 квітня 1963 року, "реальним благословенням, як безтурботний просвіт серед темних хмар".

"Відносини між політичними спільнотами, як і між окремими людьми, мають регулюватися не силою зброї, а світлом розуму, тобто істиною, справедливістю та дієвою солідарністю", – процитував Франциск уривок з енцикліки.

Як повідомляося, Папа Франциск помолився за мир в Україні та зіслання «світла Пасхи» на народ росії. Папа Римський у своєму великодньому посланні до світу закликав росіян шукати правду про вторгнення їхньої країни в Україну та припинити усі конфлікти.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-