У Шотландії заарештували чоловіка ексміністерки у справі про фінанси правлячої партії

У Шотландії заарештували чоловіка ексміністерки у справі про фінанси правлячої партії

Укрінформ
Чоловік колишньої першої міністерки Шотландії Ніколи Стерджен був заарештований у зв'язку з розслідуванням щодо фінансів правлячої Шотландської національної партії (SNP).

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Зазначається, що наразі поліція допитує чоловіка Стерджен – 58-річного Пітера Муррелла, якого взяли під варту в середу вранці.

Поліція Шотландії повідомила, що офіцери проводять обшуки за низкою адрес у рамках цього розслідування. Поблизу дому Стерджен та Муррелла у Глазго та штаб-квартири партії в Единбурзі також перебувала поліція.

Читайте також: Перший міністр Шотландії подала у відставку

Як наголошується, розслідування стосується фінансів SNP. Згідно із заявою, партія зібрала загалом 666 953 фунти стерлінгів в період з 2017 по 2020 роки і пообіцяла витратити ці кошти на кампанію з організації майбутнього референдуму за незалежність. Однак станом на кінець 2019 року на рахунках партії залишилося менш як 97 тисяч фунтів стерлінгів.

У липні 2021 року поліція Шотландії розпочала офіційне розслідування щодо фінансів SNP після отримання скарг щодо використання пожертвувань в неналежних цілях.

Читайте також: Правляча партія Шотландії обрала нового лідера, який стане першим міністром країни

Минулого місяця Муррелл пішов у відставку з посади виконавчого директора партії, яку він обіймав з 1999 року. Він одружений зі Стерджен з 2010 року.

Як повідомляв Укрінформ, у середині лютого перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що йде у відставку після восьмирічної каденції на посаді. Новим лідером партії та першим міністром Шотландії став Хумза Юсаф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-