Китай посилив активність авіації через зустріч лідерки Тайваню зі спікером Палати представників США

Китай посилив активність авіації через зустріч лідерки Тайваню зі спікером Палати представників США

Укрінформ
Китай посилив патрулювання повітряного простору на кордоні з Тайванем після повідомлень про можливу зустріч президентки автономії Цай Інвень зі спікером США Палати представників США Кевіном Маккарті.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Дев'ять китайських літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки у п'ятницю, здійснюючи патрулювання, повідомило міністерство оборони Тайваню

Цай прибула до Сполучених Штатів у середу, зупинившись на шляху до Центральної Америки.

Очікується, що вона зустрінеться з Маккарті в Лос-Анджелесі на зворотному шляху до Тайбея у квітні, і Китай у середу пригрозив відповіддю, якщо ця зустріч відбудеться.

Читайте також: Тайвань розкритикував спроби Пекіна виступити «миротворцем» у війні росії проти України

Збройні сили Тайваню відреагували на активність китайської авіації — посилили моніторинг ситуації з використанням літаків та кораблів, дотримуючись, однак, принципу «не загострювати конфлікти й не викликати суперечки», заявили в міністерстві.

«Розгортання комуністичними військовими сил навмисно створило напруженість у Тайванській протоці, що не тільки підриває мир і стабільність, а й має негативний вплив на регіональну безпеку та економічний розвиток», — ідеться в заяві.

Читайте також: Президент Тайваню вирушила до Америки. Китай заявив, що зупинка у США - це провокація

Китай влаштував військові навчання навколо Тайваню в серпні минулого року після візиту до Тайбея тодішньої спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі, і відтоді продовжує військову діяльність поблизу Тайваню, хоча і в менших масштабах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-