Фотовиставка “Історії з окупованого Криму” відкрилась у Луцьку

Фотовиставка “Історії з окупованого Криму” відкрилась у Луцьку

Фото
Укрінформ
Фотовиставка «Історії з окупованого Криму», на якій представлені 22 фотографії українських репортерів, зроблені в тимчасово окупованому Криму з 2014 по 2019 рік, відкрилась у Луцьку.

Про це повідомила Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Луцьк став п’ятим містом, де була презентована фотовиставка “Історії з окупованого Криму”. Раніше вона відбулася у Хмельницькому, Кропивницькому, Чернівцях, Дніпрі, а також її буде показано у Львові», - йдеться в дописі.

Як зазначається, впродовж 2016-2018 років одна з авторок фотовиставки Альона Савчук висвітлювала судові процеси над українськими політв’язнями в окупованому Криму, поки фсб не заборонило їй в’їзд на півострів.

“Ці знімки — невелика частина усіх тих історій з окупації, які нам пощастило побачити, почути й передати в ефір. Про людей, які залишилися вдома, попри залякування та погрози, арешти й суди, катування і приниження гідності з боку (про)російських силовиків. Це історії про зруйновані долі сотень сімей, вигаданий тероризм, переслідування за національність, віру і позицію. Але також вони — про любов до своєї землі та свого народу, солідарність і взаємопідтримку, віру в перемогу правди й добра”, — зазначила Савчук.

Читайте також: На одеському вокзалі відкрилася виставка до річниці створення Нацгвардії

Як повідомляв Укрінформ, в інформаційному агентстві "Укрінформ" відкрилась виставка плакатів, присвячена Дню спротиву окупації Криму.

Фото: Кримська правозахисна група

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-