Президент відвідав Тростянець на Сумщині

Президент відвідав Тростянець на Сумщині

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відвідав звільнене рік тому від російських загарбників місто Тростянець Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у Телеграмі глави держави.

“Українці билися, українці бʼються за свободу у складі cил оборони та безпеки і просто на своїх вулицях, у своїх дворах, полях. Саме тут, у боротьбі за такі міста, за такі містечка, у битві за наш Тростянець, інші міста Сумщини, у битві за Київщину, Гостомель, у боях за нашу Чернігівщину, наші люди довели, що цей окупант зазнаватиме поразок від нас, від нашого духу, від нашого українського характеру. Це довели наші люди, це довели наші воїни”, - зазначив Зеленський.

Він додав, що “це про наш характер – український характер, який переміг тією весною та точно, упевнений, переможе в цій війні”.

Також оприлюднено відео з виступом Президента на території залізничного вокзалу в Тростянці, який раніше пошкодили російські загарбникам. Там Зеленський вручив нагороди захисникам.

Читайте також: Зеленський показав наслідки російських ударів по українських храмах

Пресслужба Президента повідомила, що присутні на заходах з нагоди річниці визволення міста Тростянця від російських окупантів вшанували хвилиною мовчання памʼять тих, хто загинув, захищаючи свободу України. Були оголошені прізвища офіційно встановлених військових і цивільних, які загинули під час визволення Тростянця.

Зазначається, що Зеленський вручив державні нагороди захисникам міста. Зокрема, військовослужбовці ЗСУ отримали ордени «За мужність» ІІІ ступеня та медалі «Захиснику Вітчизни». Також ордени й медалі були вручені працівникам Служби безпеки, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Крім того, глава держави вручив нагороди чотирьом цивільним особам. Зокрема, троє громадян отримали ордени «За мужність» ІІІ ступеня, двоє з них були удостоєні нагород посмертно. Ще одному з відзначених присвоєно почесне звання «Заслужений працівник транспорту України».

Зеленський також ознайомився з проєктами відбудови залізничного вокзалу Тростянця та привокзальної площі.

Президент відвідав Тростянець на Сумщині / Фото: ОПУ

Як повідомлялося, місто Тростянець на Сумщині було захоплене російським окупаційними військами 1 березня 2022 року. 26 березня 2022 року Сили оборони України звільнили місто від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-