«Говерляна-2023» зібрала майже дві сотні учасників

«Говерляна-2023» зібрала майже дві сотні учасників

Фото, відео
Укрінформ
Відбулося масове благодійне сходження на найвищу вершину України. До «Говерляни-2023» долучилися майже 200 учасників, наймолодшому - 11 років, найстаршому – 8

Про це у Фейсбуці повідомило управління молоді та спорту Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Хтось кинув собі такий виклик уперше і тепер матиме яскравий спогад надовго. А для когось весняне сходження на ще засніжену Говерлу — це вже добра, півстолітня традиція. Людей різного віку, професій і рівня підготовки об‘єднала наша «Говерляна-2023. Благодійне сходження на найвищу вершину України» Наймолодшому учаснику цьогорічного сходження, Марку Лукашу, лише 11 років, а найстаршому, Роману Базилевичу — 84», - йдеться у повідомленні.

«Говерляна-2023» зібрала майже дві сотні учасників / Фото: пресслужба управління молоді та спорту Львівської ОДА

Організували благодійне сходження управління молоді та спорту Львівської ОВА спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром «Скеля». Цьогоріч до масового сходження додали благодійний аспект, і учасники задонатили близько 50 тисяч на допомогу захисникам, зокрема, 47 Бригади «Маґура» через фонд Валерія Маркуса.

Читайте також: Карпати струшують з себе зиму

«Говерляна» - щорічне традиційне сходження на найвищу гору України. Учасниками можуть бути всі фізично здорові та активні особи віком від 14 років, які є прихильниками здорового способу життя, спорту та туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-