Болгарія може продати Україні велику кількість боєприпасів - ЗМІ

Болгарія може продати Україні велику кількість боєприпасів - ЗМІ

Укрінформ
Болгарія може продати Україні велику кількість боєприпасів через посередників, що може суттєво вплинути на хід бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зокрема, про це в інтерв'ю bTV заявив колишній міністр оборони Болгарії Бойко Ноєв. Міністерство оборони Болгарії передасть державному військовому заводу ВМЗ старі боєприпаси на суму майже 175 млн євро, а натомість отримає нові.

За словами Ноєва, мета такого рішення полягає в тому, щоб величезна кількість старих боєприпасів зі складів болгарської армії потрапила до України.

«Це буде найбільше переозброєння сухопутних військ Болгарії в новітній історії. Це величезна кількість боєприпасів – сотні тисяч. Наразі є колосальний ріст цін на боєприпаси, і ВМЗ продаватиме ці боєприпаси через посередників в Україну», – зазначив колишній урядовець.

За його словами, це та кількість боєприпасів, що може переломити хід війни на деяких напрямках на українському фронті.

Читайте також: Усі країни ЄС мають віддати Україні боєприпаси зі своїх складів - єврокомісар Бретон

Болгарська армія має запаси боєприпасів радянського зразка, котрі потрібні українській армії для використання наявної зброї радянського зразка, зокрема танків, гаубиць, протитанкових гранатометів, радянських реактивних систем залпового вогню, автоматів АК-47 тощо.

Розслідування EURACTIV з’ясувало, що поставки Болгарією зброї в Україну на мільярди євро не припинилися, незважаючи на офіційні заяви влади Софії.

27 березня чинний міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов заявив, що схему з ВМЗ узгодили, лише «щоб поновити запаси воєнного часу» для армії.

Читайте також: Франція, Угорщина і Болгарія блокують санкції проти російського атому – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Конституційний суд Болгарії 7 березня відхилив клопотання проросійських депутатів, які вимагали оголосити невідповідним основному закону країни рішення про надання Україні військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-