Проти голови «Меморіалу» порушили справу про повторну «дискредитацію» російської армії

Проти голови «Меморіалу» порушили справу про повторну «дискредитацію» російської армії

Укрінформ
В росії порушили кримінальну справу про повторну "дискредитацію" армії щодо голови ради правозахисного центру "Меморіал" Олега Орлова.

Про це повідомляє ТГ-канал товариства "Меморіал", передає Укрінформ.

Сьогодні вранці у москві у колишніх керівників ліквідованого товариства "Меморіал", в тому числі в Орлова, відбулися обшуки у справі про "реабілітацію нацизму". Вона була порушена щодо "невстановлених співробітників" товариства "Меморіал" на початку березня.

Після обшуків співробітників "Меморіалу" привезли до ОВС Тверського району москви, а звідти до слідчого комітету рф. Декого з них уже відпустили зі статусом свідків. Слідчі також прийшли з обшуком у будівлю товариства "Меморіал" у Малому Каретному провулку у москві.

Справу "про реабілітацію нацизму" порушили 3 березня. Вона була відкрита за заявою організації "Ветерани росії". Вони нібито виявили у списку жертв сталінських репресій, який становив "Меморіал", близько 20 прізвищ засуджених за звинуваченням у співпраці з гітлерівською Німеччиною під час війни.

Читайте також: У росії суд постановив виселити «Меморіал» з його приміщення

Як повідомлялося, в грудні 2021 року верховний суд росії ухвалив ліквідувати "Міжнародний Меморіал", а мосміськсуд ухвалив аналогічне рішення щодо правозахисного центру "Меморіал".

Правозахисників звинуватили у порушенні законодавства про іноземних агентів. "Меморіал" у свою чергу назвав дії російської влади політично мотивованими та непропорційними. Команда "Меморіалу" продовжила правозахисну діяльність уже без юридичної особи як правозахисний проєкт "Підтримка політв'язнів. Меморіал".

Фото: Максим Шеметов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-