У Польщі з'явився постійний гарнізон армії США

У Польщі з'явився постійний гарнізон армії США

Фото
Укрінформ
Перший у Польщі постійний гарнізон Збройних сил США створено у Познані.

Церемонія перетворення регіональної групи підтримки ЗС США на постійний гарнізон американських військ відбулася у вівторок у військовому комплексі імені генерала Тадеуша Костюшка за участю віцепрем’єр-міністра - міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака, передає кореспондент Укрінформу.

“Відсьогодні свою діяльність розпочинає американський гарнізон. Це добра новина для безпеки Польщі та східного флангу НАТО. Наша співпраця із США є зразковою. Нашою метою є розвиток взаємосумісності з американськими військами”, - заявив Блащак.

Створення постійного американського військового гарнізону в Польщі він назвав “історичним моментом”, наголосивши, що це дуже важливо для безпеки країни та всього східного флангу НАТО.
Читайте також: Польща розбудовує найбільшу в Європі сухопутну армію для протидії загрозі рф

Завданням американського гарнізону буде, зокрема, управління передовими частинами ЗС США у РП.

Це восьмий постійний гарнізон ЗС США у Європі і перший – у Польщі.

У військовому таборі у Познані від осені 2020 року розташоване передове командування 5-го армійського корпусу армії США. У липні 2022 року його перейменовано на Camp Kosciuszko - на честь героя війни за незалежність Тадеуша Костюшка.

Як повідомлялося, Північноатлантичний альянс розробляє план із суттєвого зміцнення обороноздатності свого східного флангу, що має завадити росії поширювати агресію.

Фото: Ministerstwo Obrony Narodowej

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-