У Вінниці погасили ексклюзивну марку «А наш рід є, був і буде!»

У Вінниці погасили ексклюзивну марку «А наш рід є, був і буде!»

Фото
Укрінформ
У Вінниці у вівторок, 21 березня, погасили ексклюзивну марку «А наш рід є, був і буде!», створену за мотивами ляльок-мотанок авторства вінницьких майстринь.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, передає Укрінформ.

У Вінниці погасили ексклюзивну марку «А наш рід є, був і буде!» / Фото: Олександр Лапін. Укрінформ

«Сьогодні Офіс туризму Вінниці та Вінницька дирекція Акціонерного товариства «Укрпошта» презентували ексклюзивну власну марку за мотивами рукотворних шедеврів вінницьких майстринь «А наш рід був, є і буде!». Захід приурочений до Міжнародного дня лялькаря», - зазначив Очеретний.

Як повідомили Укрінформу в Офісі туризму Вінниці, на новій вінницькій марці зображені ляльки-мотанки за мотивами рукотворних шедеврів майстринь Валентини Погребняк, Алли Шарікової та Ірини Трибунської. Презентували нову марку з нагоди творчого професійного свята – Міжнародного дня лялькаря, яке щороку відзначають 21 березня.

Цього ж дня в Офісі презентували й прототипи зображень на марках - виставку ексклюзивних ростових ляльок-мотанок в автентичному одязі кінця ХІХ - початку ХХ ст. від вінницької майстрині Валентини Погребняк, а також авторських ляльок-берегинь від Ірини Трибунської та Алли Шарікової.

Читайте також: У Вінниці відбудеться свято виноробів Vinnytsia Wine Days

На заході можна було придбати марковані аркуші та екземпляри марки поштучно, 10% коштів від їх реалізації Офіс туризму Вінниці спрямує на підтримку ЗСУ.

Проєкт реалізується міськрадою та Офісом туризму Вінниці спільно з Укрпоштою.

Як повідомлялось, у жовтні 2022 року Офіс туризму Вінниці спільно з Укрпоштою презентували та погасили ексклюзивну поштову марку «Бойовий гусак-льотчик. Вартові українського неба» за мотивами роботи лялькарки Наталії Дремлюги, присвячену безстрашним українським авіаторам, а в грудні - святкову марку «З Різдвом, незламні!», другу ексклюзивну власну марку з циклу «Бойові гусаки». На ній зображено родину бойових вінницьких гусаків з немовлям.

Окрім того, Офіс туризму Вінниці у співпраці з Укрпоштою випустив шість марок із серії «Побратими», присвяченої містам – побратимам Вінниці.

Фото: Андрій Очеретний

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-