У Вінниці відбудеться свято виноробів Vinnytsia Wine Days

У Вінниці відбудеться свято виноробів Vinnytsia Wine Days

Укрінформ
У Вінниці ухвалили рішення про запровадження свята виноробів Vinnytsia Wine Days.

Про це у Фейсбуці повідомляє департамент маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«Vinnytsia Wine Days – це освітній, туристичний, професійний, еногастрономічний захід, який буде тривати чотири дні і складатиметься з декількох напрямків: міжнародної виставки з дегустацією вина, двох наукових конференцій для фахівців, а також презентацій, екскурсій і гастротурів», – розповів продюсер проєкту Vinnytsia Wine Days Ярослав Юшков.

За його словами, організатори прагнуть створити майданчик для обміну досвідом та комунікації між професіоналами галузі виноробства, гостинності й туризму. Також вони мають за мету популяризувати бренд «українське вино», розвивати культуру споживання напоїв серед вінничан, а також просувати Поділля як перспективний регіон для виноробства та еногастрономічного туризму.

Формат Vinnytsia Wine Days передусім буде орієнтований на професіоналів – виноградарів, виноробів України та інших країн (Грузія, Молдова, тощо), представників готельно-ресторанного бізнесу і гравців туристичної сфери. Також захід буде корисний для сомельє та медіа, студентам і викладачам профільних спеціальностей, вінничанам, які цікавляться винною культурою, і туристам із сусідніх областей.

Для проведення наприкінці травня Vinnytsia Wine Days планують залучити локації в історичному кварталі міста - біля Садків, де свого часу був розташований демонстраційний сад і виноградник першого директора вінницького реального училища Ярослава Нємеца, видатного помолога і винороба.

Планується, що цьогоріч у рамках Vinnytsia Wine Days проведуть один із двох авторитетних національних дегустаційних конкурсів – Odesa Wine&Spirit Awards.

Читайте також: Виноградарі та винороби Одещини отримають грошову підтримку

Про рішення запровадити проведення у Вінниці Vinnytsia Wine Days оголосили під час засідання Туристичної ради при вінницькому міському голові. Ініціаторами події, яку планують зробити щорічною, стали ГС «Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України», Одеський національний технологічний університет та ГО «Союз виноградарів та виноробів Вінниччини». Почесним президентом події зголосився стати винороб Володимир Гігінеішвілі.

Фото: Департамент маркетингу міста та туризму Вінницької місьради, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-