У Вінниці презентували ексклюзивну марку з «бойовим гусаком-льотчиком»

У Вінниці презентували ексклюзивну марку з «бойовим гусаком-льотчиком»

Фото
Укрінформ
У Вінниці 20 жовтня презентували та погасили ексклюзивну поштову марку «Бойовий гусак-льотчик. Вартові українського неба» за мотивами роботи майстрині Наталії Дремлюги.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Офісі туризму Вінниці.

«Мотивом для появи цієї марки стала робота нашої вінницької майстрині Наталії Дремлюги, авторки лялькових бойових гусаків. Вони дуже популярні і стали своєрідним вінницьким брендом. Тому їх і обрано героями нової української марки «Бойовий гусак-льотчик. Вартові українського неба». А погашення приурочене до відновлення роботи нашого Музею української марки ім. Якова Балабана, де ми її і презентували», - розповіли в Офісі.

У Вінниці презентували марку з «бойовим гусаком-льотчиком» / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Символічно, що ця марка прибула у Вінницю у той вечір, коли військовий льотчик із позивним KARAYA, ризикуючи життям, урятував тисячі містян від ворожої атаки й успішно відвів пошкоджений літак від густонаселених районів. Саме героїзму українських пілотів, які захищають наше небо, присвятили погашення марки.

Окрім того, Офіс туризму Вінниці та Фонд «Подільська громада» оголосили про старт аукціону з продажу марочного блоку «Бойовий гусак-льотчик. Вартові українського неба», який виготовлено лише у чотирьох екземплярах. Аукціон відбудеться в онлайні на сторінці Visit Vinnytsia у Фейсбуці. Стартова ціна лота - 1000 грн. За зібрані кошти організатори планують придбати зимові спальні мішки для українських воїнів на передовій.

Читайте також: Укрпошта оголосила конкурс на ескіз різдвяної марки

Нагадаємо, Музей української марки ім. Якова Балабана - єдиний музей історичної філателії в Україні. Тут представлена найбільша колекція українських марок у світі, деякі з них існують лише в одному екземплярі. Через пандемію COVID-19 та початок воєнної агресії рф музей був змушений призупинити діяльність та довгий час не приймав відвідувачів. Нині він відновлює роботу.

Наталія Дремлюга - авторка серії ляльок-бойових гусаків, одного із яких майстриня створила в образі екс-прем'єр- міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-