Штати ввели санкції проти китайських компаній, які допомагали Ірану виробляти безпілотники

Штати ввели санкції проти китайських компаній, які допомагали Ірану виробляти безпілотники

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти мережі китайських компаній, які постачали в Іран деталі для бойових дронів, у тому числі Shahed-136.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«OFAC запровадив санкції проти мережі з п’яти компаній і однієї особи через їхню підтримку намагань Ірану закупити безпілотні літальні апарати», - зазначається в документі.

Уточнюється, що у переліку нових санкцій - компанії з КНР Koto Machinery, Raven, Guilin Alpha, S&C Trade та Caspro.

Ця мережа відповідає за реалізацію і доставку компонентів, які можна застосувати для виробництва бойових безпілотників. Їх використовує, зокрема, іранська авіаційна промислова компанія HESA, яка виробляє дрони-камікадзе Shahed-136 (санкції проти неї США запровадили раніше).

Читайте також: США ввели санкції проти банків, що дозволяли Ірану отримувати мільярди в обхід обмежень

«Іран напряму причетний до жертв серед українського цивільного населення через використання росією іранських БПЛА», - заявив у цьому звʼязку заступник міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжать виявляти мережі та схеми закупівель, які забезпечують поставки в росію БПЛА та інших озброєнь для застосування у війні проти України.

Читайте також: Глава Пентагону обговорив з Нетаньягу небезпеку військової взаємодії Ірану та росії

Як повідомляв Укрінформ, у четвер міжнародна мережа REPO оголосила, що заморозила або заблокувала понад $58 мільярдів російських активів, проти яких запроваджено санкції, пов’язані з війною рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-