Пісторіус закликає не робити поспішних висновків щодо диверсії на Nord Stream

Пісторіус закликає не робити поспішних висновків щодо диверсії на Nord Stream

Укрінформ
Німецькі політики дуже обережні в коментарях щодо повідомлень деяких ЗМІ, котрі покладають відповідальність за акт саботажу проти газопроводів «Північний потік» на «проукраїнське угруповання».

Свою думку з цього приводу висловив, зокрема, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо зробити чітке розмежування щодо того, чи була то українська група – тобто яка могла діяти від імені України – чи проукраїнська група, яка могла діяти без відома уряду. Я застерігаю проти того, щоб робити висновки», - сказав політик на полях зустрічі міністрів оборони ЄС у Стокгольмі.

Він зауважив, що, на думку експертів, зловмисники, не виключено, могли здійснити операцію під фальшивим прапором, аби навести слідство на хибні сліди. «Це було б не вперше в історії таких інцидентів», - указав Пісторіус.

Читайте також: Україна не має відношення до інциденту із «Північними потоками» - Подоляк

При цьому він назвав спекулятивним питання про те, чи вплинула б на підтримку України Німеччиною імовірна причетність Києва до цього інциденту.

Федеральна прокуратура Німеччини в середу підтвердила, що в січні її слідчі обшукали підозріле судно, яке могло використовуватися для транспортування вибухових пристроїв і виконавців диверсії проти газопроводу. Втім, слідчі підкреслюють, що вірогідних відомостей про зловмисників, їхні мотиви та про те, чи діяли вони в інтересах якоїсь держави наразі зробити не вдалося.

Читайте також: Берлін заявляє, що результатів розслідування вибуху на «Північному потоці» ще немає

Українська сторона, зокрема, міністр оборони Олексій Резніков, який також взяв участь у зустрічі у Швеції, відкидає причетність до підриву газогонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-