Антигуа і Барбуда пустить з молотка супер’яхту російського підсанкційного олігарха

Антигуа і Барбуда пустить з молотка супер’яхту російського підсанкційного олігарха

Укрінформ
Держава Антигуа і Барбуда, що в Карибському басейні, продасть на аукціоні яхту, яку оцінюють у 81 млн доларів. Вона належить підсанкційному російському олігарху Андрію Гур'єву.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Влада країни стверджує, що судно було покинуте в Карибському морі від моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну.

У понеділок уряд Антигуа і Барбуди попередив власника яхти, що він має десять днів, щоб забрати її, інакше судно буде продане тому, хто запропонує найвищу ціну.

Читайте також: Конфісковану яхту підсанкційного російського олігарха вперше пустили з молотка

Міністр інформації країни Мелфорд Ніколас заявив, що Alfa Nero була покинута в порту Фалмут у Антигуа в лютому 2022 року, і уряд «намагається запобігти майбутній небезпеці, оскільки розкішне судно не обслуговується його власником».

62-річний Гур'єв, власник російській компанії «ФосАгро», що виробляє добрива, потрапив торік під санкції. Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США заявило, що Гур’єв придбав Alfa Nero за 120 млн доларів у 2014 році.

Читайте також: У США хочуть конфіскувати майно російського олігарха Вексельберга на $75 мільйонів

Зазначається, що на судні розміщено 12-метровий басейн, джакузі, спа-салон, салон краси і вертолітний майданчик. Яхту використовує родина олігарха, включаючи його сина та невістку.

Нагадаємо: Гур'єв, який потрапив під санкції уряду Великої Британії у квітні 2022 року, також є власником найбільшої приватної резиденції в Лондоні: 25-кімнатного особняка Witanhurst у Хайгейті вартістю 50 млн фунтів стерлінгів.

Фото: imageBROKER/Alamy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-