У Канаді розслідують можливе іноземне втручання у парламентські вибори

У Канаді розслідують можливе іноземне втручання у парламентські вибори

Укрінформ
Комісар з питань виборів Канади Керолін Сімард проводить розслідування щодо можливого іноземного втручання у федеральні парламентські вибори.

Про це вона повідомила під час слухань у парламентському комітеті, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми детально розглянули кожну скаргу й усю надану нам інформацію щодо підозр стосовно іноземного втручання у загальні вибори 2019 та 2021 років. Можу підтвердити, що це розслідування триває й покликане встановити наявність будь-яких матеріальних доказів неправомірних дій відповідно до Закону про вибору”, - сказала Сімард.

Вона наголосила, що дуже серйозно ставиться до цього питання.

“Від часу мого останнього виступу на комітеті 1 листопада у публічній площині поширилися додаткові підозри стосовно іноземного втручання, що призвело до подання скарг до мого офісу”, - зазначила комісар.

Сімард наголосила, що її офіс проводить розслідування “неупереджено та незалежно від уряду, держслужбовців й навіть голови Виборчої комісії”.

Читайте також: хакери рф атакували чеські сайти під час другого туру президентських виборів

У канадських ЗМІ протягом останніх тижнів з’явилася інформація про нібито неправомірну підтримку Китаєм щонайменше 11 кандидатів у депутати під час загальних виборів 2019 року. Опозиція вимагає від уряду розслідувати ці обвинувачення.

Прем’єр-міністр Джастін Трюдо запевняє, що іноземним державам не вдалося вплинути на волевиявлення канадців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-