Байден продовжив дію санкцій проти росії

Байден продовжив дію санкцій проти росії

Укрінформ
Президент США Джо Байден оповістив американський Конгрес про те, що він продовжує на черговий річний термін дію санкцій проти росії.

Про це йдеться в посланні президента Конгресу США щодо продовження надзвичайної ситуації національного масштабу у зв’язку з подіями в Україні, повідомляє Укрінформ.

«Дії та політика осіб, які підривають демократичні процеси й інститути в Україні, загрожують її миру, безпеці, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності, сприяють незаконному привласненню її активів, а також дії та політика уряду рф, включно із заявленою анексією Криму та застосування сили проти України продовжують становити незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці США»,- зазначається в посланні.

Тому, підкреслив президент, «я вирішив, що необхідно продовжувати надзвичайну ситуацію», оголошену виконавчим указом 13660 у зв’язку з подіями в Україні.

Читайте також: Перша леді США підтримала намір Байдена балотуватися вдруге

Як повідомляв Укрінформ, цими вихідними набув чинності десятий пакет санкцій Європейською Союзу проти росії через її масштабну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-