Іран може отримати матеріал для ядерної бомби за 12 днів – Пентагон

Іран може отримати матеріал для ядерної бомби за 12 днів – Пентагон

Укрінформ
Після того, як адміністрація Трампа в 2018 році вийшла зі Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), Іран суттєво розвинув спроможності для створення ядерної бомби, і тепер він здатний зробити це за 12-денний цикл.

Про це заявив у вівторок під час слухання в Комітеті Палати представників США з питань Збройних сил заступник міністра оборони з політичних питань Колін Каль, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У 2018 році, коли попередня адміністрація вирішила вийти із СВПД, Ірану знадобилося б близько 12 місяців, щоби виготовити матеріал, який розчіплюється, для однієї бомби. Тепер їм потрібно близько 12 днів для цього», - зауважив представник оборонного відомства США.

Читайте також: МАГАТЕ підтвердило наявність у Ірану збагаченого майже до збройного рівня урану

Він пояснив, що це сталося через те, що іранська влада мала «надзвичайний» прогрес у розвитку своєї ядерної програми.

Таким чином він обґрунтував зусилля адміністрації Байдена щодо повернення до СВПД та встановлення контролю над ядерною програмою Тегерана.

Читайте також: Глава МЗС Ізраїлю про іранську загрозу для світу: Настав час діяти

Як повідомлялося, Спільний всеосяжний план дій, ще відомий як «Іранська ядерна угода», був підписаний у Відні в липні 2015 року між Іраном та міжнародним форматом Р5+1 (п’ять постійних членів РБ ООН плюс Німеччина), а також ЄС. Вона передбачала можливість міжнародних інспекторів регулярно перевіряти активність іранських ядерних об’єктів в обмін на скасування частини санкцій проти Тегерана. Однак у 2018 році адміністрація Трампа відкликала участь США з цієї угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-