Банки і нафта: Нуланд заявляє, що США і країни G7 «притиснуть» ухилення росії від санкцій

Банки і нафта: Нуланд заявляє, що США і країни G7 «притиснуть» ухилення росії від санкцій

Укрінформ
Усі країни G7 оголосять завтра санкції проти росії, спрямовані переважно на обмеження спроможності обходити обмежувальні заходи.

Про це в інтерв’ю The Washington Post заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Коли завтра буде оприлюднено санкційний пакет, який оголосять не лише США, а всі країни G7, він навмисно зосереджуватиметься на уникненні санкцій”, - сказала Нуланд.

Вона зазначила, що росіяни намагаються адаптовуватися до запроваджуваних санкцій, використовуючи для їх уникнення треті країни. “Приміром, імпорт ними з третіх країн лептопів, мобільних телефонів та посудомийних машин зріс на 1000%. Це необхідно не для того, аби вони могли працювати з дому на ноутбуках, а для розбору цієї техніки й отримання сучасних чипів, у яких ми їм відмовляємо, й створення ракет. Йдеться не про підтримку російського народу чи російської економіки, а про воєнну машину”, - розповіла заступник держсекретаря.

Читайте також: Білий дім анонсував новий пакет допомоги Україні та санкції проти рф

За її словами, міжнародна спільнота 24 лютого “притисне” подібне ухилення від дотримання санкцій. “Відзавтра ми притиснемо більше російських банків, які ухилялися від санкцій. Й ми будемо більш однозначними: хоч росіяни й залишили свою нафту на світовому ринку, вони отримують від її продажу значно менше доходів, ніж раніше, й ми притиснемо деяких посередників, які перекидають гроші російському уряду”, - запевнила Нуланд.

Читайте також: У США тривають дискусії щодо передачі Україні сучасних винищувачів - Нуланд

Як повідомляв Укрінформ, Україна закликає партнерів до посилення санкцій проти росії, щоб послабити спроможність агресора вести повномасштабну війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-