Блінкен висловив глибоке занепокоєння діями рф проти Молдови

Блінкен висловив глибоке занепокоєння діями рф проти Молдови

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен висловив глибоку стурбованість діями росії проти Молдови.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

“Ми глибоко стурбовані деякими змовами, які ми бачили з боку росії, щоб спробувати дестабілізувати уряд”, - сказав Блінкен під час зустрічі з президенткою Молдови Майєю Санду в Німеччині на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Блінкен наголосив, що США рішуче підтримують Молдову в її безпеці, незалежності, територіальної цілісності. Також він відзначив важливість реформаторських зусиль, які докладають президент і уряд Молдови.

В свою чергу, Санду назвала 2022 рік “неймовірно важким роком для Молдови” та подякувала США за підтримку з викликами, зокрема в питаннях енергетики, економіки та безпеки.

Як повідомляв Укрінформ,Депутати парламенту Молдови затвердили новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Доріном Речаном. 10 лютого прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця заявила на брифінгу про відставку уряду після консультацій членів Кабінету міністрів із президенткою Маєю Санду.

Читайте також: США перебувають у тісному контакті з Молдовою – Білий дім

Згодом Санду заявила, що рф планує здійснити державний переворот у її країні. За її словами, Москва, використовуючи протести та опозицію з залученням осіб із військовою підготовкою, хоче напасти на урядові будівлі та змінити владу.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-