Фінляндія вважає агресію рф однією з головних загроз для країни

Фінляндія вважає агресію рф однією з головних загроз для країни

Укрінформ
МВС Фінляндії опублікувало доповідь, в якій йдеться, що ситуація з безпекою у країні є більш серйозною та важко передбачуваною, ніж будь-коли з часів Холодної війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Всього в документі перераховується 21 загроза для країни. Одна з загроз полягає в тому, що росія може застосувати військову силу проти Фінляндії.

Відповідно до доповіді МВС, до застосування військової сили належить й інформаційна війна, що ведеться у соціальних мережах. Поширення дезінформації може мобілізувати великі групи людей та посилити суспільні заворушення.

Читайте також: Фінляндія також бере участь у «танковій коаліції» – міністр оборони

У списку містяться також ризики, пов'язані з продовольством та водопостачанням, транспортом та системами зв'язку.

Остання така оцінка загроз Фінляндії проводилася п'ять років тому.

Відтоді ситуація у світі кардинально змінилася: відбулася пандемія коронавірусу, росія розпочала агресивну війну проти України та в регіоні Балтійського моря було підірвано газопроводи. Пандемія коронавірусу та російсько-українська війна також показали, що електроенергія, різні компоненти та запасні частини можуть швидко стати дефіцитом.

Читайте також: Бербок підтримала одночасний вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що вторгнення росії в Україну підвищило рівень безпекових загроз у Європі, а ядерна риторика москви стала ключовим фактором, який спонукав Фінляндію подати заявку на вступ до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-