У Вашингтоні назвали мету поїздки Байдена до Польщі

У Вашингтоні назвали мету поїздки Байдена до Польщі

Укрінформ
Президент США Джо Байден планує вдруге відвідати Республіку Польща від початку повномасштабної агресії рф, оскільки ця країна відіграє величезну роль у підтримці України й українців, вимушених стати біженцями через війну путіна.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Польща є рішучим союзником, величезним прихильником України та щедро прийняла не лише американські війська, але й мільйони українських біженців»,- прокоментував мету наступного візиту президента представник адміністрації США.

Кірбі підкреслив, що «президент дуже чекає цієї поїздки». За його словами, Сполучені Штати повною мірою цінують підтримку, яку надали поляки.

«Президент (Байден – ред.) хоче подякувати президентові Дуді особисто, він хоче подякувати польському народу особисто», - зазначив представник адміністрації.

Кірбі також зауважив, що глава Білого дому має намір підкреслили важливість подальшої єдності всередині альянсу для відповіді російській агресії. 

Читайте також: У путіна немає жодного шансу — Байден

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці Білий дім офіційно оголосив, що президент Байден планує відвідати Польську Республіку 20-22 лютого. Там він планує зокрема, підтвердити підтримку України, а також зустрітися з лідерами Бухарестської дев’ятки – групи країн на східному фланзі НАТО.

Президент США Джо Байден відвідав Польщу минулого року 25 березня – через місяць після російського вторгнення в Україну. Він виступив на Замковій площі в Варшаві з промовою про необхідність об’єднання зусиль вільного світу на підтримку України та притягнення рф до відповідальності.

Фото: politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-