Насильство над дітьми у Католицькій церкві: у Португалії оприлюднили дані за 70 років

Насильство над дітьми у Католицькій церкві: у Португалії оприлюднили дані за 70 років

Укрінформ
За останні 70 років щонайменше 4 815 дітей зазнали сексуального насильства з боку представників Католицької церкви у Португалії.

Про це йдеться у звіті комісії, яка займалася розслідуванням, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters

Як зазначається, 77% злочинців були священниками. Більшість постраждалих - чоловіки.

За словами голови комісії, дитячого психіатра Педро Штрехта, постраждалі зазнавали насильства у католицьких школах, будинках священників, сповідальнях та інших місцях.

Звинувачення надходили від людей різного походження з усіх регіонів Португалії, а також португальців, які живуть в інших країнах Європи, в Африці та Америці.

Як пише агентство, раніше церква запевняла, що готова «вжити відповідних заходів». Реакція голови конференції єпископів Хосе Орнеласа, який був присутній на оприлюдненні звіту, буде пізніше.

Читайте також: У Канаді продали церкву, гроші віддадуть потерпілим від домагань священників

Португальська комісія розпочала свою роботу в січні минулого року, після того, як у Франції з’явився звіт про те, що близько 3 000 священників і релігійних діячів вчинили сексуальне насильство над понад 200 тисячами дітей.

Роботу комісії фінансувала Католицька церква. На запитання Reuters у грудні 2021-го, чи може це становити загрозу для незалежності комісії, Штрехт сказав, що в разі втручання церкви він «буде першим, хто вийде і заявить про це».

Як повідомляв Укрінформ, близько 216 000 дітей стали жертвами жорстокого поводження з боку католицького духовенства у Франції з 1950 року.

Фото з сайту portugalresident.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-