Збитий у неділю апарат міг стежити за військовими об’єктами США - Пентагон

Збитий у неділю апарат міг стежити за військовими об’єктами США - Пентагон

Укрінформ
Збитий у неділю силами повітряно-космічної оборони Північної Америки нерозпізнаний літальний апарат міг шпигувати за військовими об’єктами США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Пентагон

«Виходячи з траєкторії польоту та інших даних, ми можемо обґрунтовано пов'язати цей апарат з радіолокаційним сигналом, зафіксованим над Монтаною у безпосередній близькості від чутливих об'єктів міністерства оборони США. Ми не оцінюємо його як кінетичну військову загрозу для об'єктів на землі, але вважаємо, що він становив небезпеку для польотів, а також становив загрозу з огляду на потенційні можливості спостереження», – пояснили в американському оборонному відомстві.

Зазначається, що об’єкт було збито за вказівкою президента Джо Байдена й на основі рекомендацій міністра оборони Ллойда Остіна та військового керівництва Пентагону. Зробили це за допомогою ракети AIM9x, випущеної з літака F-16.

Читайте також: Китайська повітряна куля могла перехоплювати деякі види електронних повідомлень - NYT

Апарат летів на висоті близько 6 тис. м в над озером Гурон у штаті Мічиган. Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки виявило його у неділю вранці.

Місце для збиття було обрано таким чином, аби уникнути наслідків від падіння уламків. Їх зберуть і вивчать, додали в Пентагоні.

Як повідомляв Укрінформ, у небі над Сполученими Штатами в неділю було збито черговий неідентифікований повітряний об’єкт.

Читайте також: Китай відхилив запит США про телефонний дзвінок після збиття повітряної кулі

Пентагон уже третій день поспіль збиває непізнані об'єкти у повітряному просторі Північної Америки: у суботу – над північною Канадою, у п'ятницю – над Аляскою.

Нагадаємо, минулими вихідними біля узбережжя Південної Кароліни винищувачі F-22 збили китайський розвідувальний аеростат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-