Американські дрони-розвідники MQ-9A Reaper прибули до Польщі

Американські дрони-розвідники MQ-9A Reaper прибули до Польщі

Фото
Укрінформ
До Польщі зі Сполучених Штатів доставлено орендовані безпілотники MQ-9A Reaper, які здійснюватимуть розвідку на східному кордоні держави..

Про це у Твіттері написав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“До Польщі доставлено безпілотники MALE-класу (Medium Altitude Long Endurance)  MQ-9A Reaper, які було орендовано у США в рамках термінової оперативної потреби. Вони служитимуть у Повітряних силах, зокрема проводитимуть розвідку на нашому східному кордоні”, - повідомив Блащак.

Як повідомляв Укрінформ, угоду про оренду безпілотників було укладено в жовтні між міністерством державних активів Польщі, Агентством з озброєнь РП, а також американською компанією General Atomics - Aeronautical Systems Inc. Вартість комплексу - $ 70,6 млн. У Польщі це розглядають як перехідне рішення, поки країна не придбає власний безпілотний розвідувальний комплекс.

Читайте також: Виробник зі Штатів готовий продати Україні два ударні безпілотники за один долар - ЗМІ

MQ-9A Reaper - американський безпілотний бойовий літальний апарат, оснащений турбогвинтовим двигуном Honeywell TPE331-10. Тривалість польоту – до 27 годин, дальність – до 1800 км. Цей БПЛА використовують Франція, Велика Британія, Нідерланди, Іспанія та Італія.

Фото: Маріуш Блащак, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-