В ООН визнали реакцію на землетрус у Сирії провалом і пообіцяли скоригувати дії

В ООН визнали реакцію на землетрус у Сирії провалом і пообіцяли скоригувати дії

Укрінформ
Заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарної допомоги та координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс визнав правомірність розчарування сирійців гуманітарною реакцією ООН на наслідки руйнівного землетрусу, що вразив цю країну.

Як повідомляє Укрінформ, про це представник ООН написав на власній сторінці в мережі Twitter в ході поїздки у регіони, що були вражені стихійним лихом кілька днів тому.

«Сьогодні (перебуваю, - ред.) на кордоні між Туреччиною і Сирією. На цей час ми підвели людей на північному заході Сирії. Вони справедливо почуваються покинутими. Очікуючи на міжнародну допомогу, що не прибула. Мій обов’язок та наше зобов’язання скоригувати цей провал так швидко, як ми можемо. На цьому сфокусовані (мої зусилля) зараз», - написав заступник Генерального секретаря ООН.

Читайте також: В ООН не виключають зростання вдвічі кількості жертв землетрусів у Туреччині та Сирії

Як повідомляв Укрінформ, за даними ВООЗ, кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок землетрусу, що вразив обидві країни цього тижня, вже перевищила 25 тисяч осіб, при цьому пошуково-рятувальні роботи та розбір завалів тривають.

Особливо драматична ситуація склалася в Сирії, де за даними цієї ж організації, від стихії постраждали не менше 11 мільйонів людей. Війна, яка триває у цій країні, ускладнює доставлення гуманітарних вантажів та діяльність міжнародних гуманітарних організацій із надання допомоги постраждалому населенню.

За кількістю людських жертв землетрус займає сьому позицію серед стихійних катастроф XXI століття.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-