Хунта М’янми хоче дозволити «лояльним» цивільним носити зброю – Reuters

Хунта М’янми хоче дозволити «лояльним» цивільним носити зброю – Reuters

Укрінформ
Військова хунта М’янми планує дозволити цивільним особам, які демонструють «лояльність до держави», отримувати дозволи на володіння вогнепальною зброєю і її носіння в повсякденному житті.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Окрім вимоги стосовно лояльності режиму хунти, охочі отримати дозвіл на зброю повинні відповідати віковому порогу у 18 років, а також мають довести потребу у зброї для самозахисту і власної безпеки.

Пріоритетне право на отримання ліцензій та носіння пістолетів, гвинтівок і автоматів буде надано співробітникам правоохоронних органів хунти та чинним і відставним військовим режиму.

Правозахисники висловлюють стурбованість тим, що дозвіл цивільним особам носити зброю розширить можливості груп, які підтримують хунту, і призведе до ескалації насильства в М’янмі та збільшення кількості бойових зіткнень між військовими й силами опору, які активно діють всій країні.

Читайте також: Тіньовий уряд М’янми зібрав $100 мільйонів на боротьбу з хунтою – Bloomberg

Як повідомлялося, в лютому 2021 року військові М’янми повалили демократично обраний уряд Аун Сан Су Чжі, проте зіткнулися з жорстким опором у значних частинах країни, де за активної підтримки місцевого населення розгорнувся широкий партизанський фронт. У боях із групами опору військові М’янми широко використовують авіацію і важке озброєння, через що, за різними даними, після перевороту силовики вбили понад 1500 людей.

За даними Організації Об’єднаних Націй, яка звинуватила хунту у воєнних злочинах і злочинах проти людяності, близько 1,2 мільйона людей були вимушені змінити місця проживання в середині країни, а понад 70 тисяч виїхали за кордон.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-