У Меджлісі розповіли, як українці можуть допомогти постраждалим від землетрусу в Туреччині

У Меджлісі розповіли, як українці можуть допомогти постраждалим від землетрусу в Туреччині

Укрінформ
У межах ініційованої Меджлісом кримськотатарського народу акції «Добрий сусід – найближча родина» українці можуть допомогти необхідними речами постраждалим внаслідок землетрусу жителям Туреччини. 

Про це під час пресконференції повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент Укрінформу. 

«У нас є таке прислів'я: «Не обирай дім, обирай сусіда». Ось чому навіть у такій важкій для України і всіх наших громадян ситуації, зумовленій російсько-українською війною, Меджліс виступає з ініціативою проведення акції з надання гуманітарної допомоги, найнеобхідніших речей громадянам Туреччини, які постраждали від руйнівних землетрусів», - сказав Чубаров.

За його словами, визначений перелік речей, які можуть надати українці у межах цієї акції.

«Це зимові намети на велику кількість людей, збірні будинки, контейнери, обігрівачі, спальні мішки. Якщо є організації, які можуть з нами вступити в діалог щодо їхнього придбання, ми готові обговорювати. Громадян ми би просили приносити теплу білизну, черевики, пальта, рукавиці, шкарпетки, дощовики, шапки, шарфи, дитяче харчування, харчі, які не вимагають приготування, дитячі підгузки, предмети особистої гігієни, ковдри. Є також потреби в термосах, ручних ліхтарях», - розповів Чубаров.

Він додав, що збиратимуть також дитячі речі, іграшки, взуття.

«Ми хочемо їх доставити дітям, які залишилися без батьків», - сказав він. 

За словами Чубарова, акція «Не обирай дім, обирай сусіда» стартує 13 лютого. 

«Аби надати допомогу, слід звертатися в офіс Меджлісу кримськотатарського народу за адресою: вулиця Болсуновська, 2, офіс 233. Ми дуже просимо, щоби всі, хто бажатиме до нас приходити із такою допомогою, телефонували за номером: 050 851 82 94. З 10:00 до 18:00 щодня ми будемо раді з вами зустрітися і разом об'єднати нашу допомогу людям, які постраждали від землетрусів», - акцентував Чубаров.

Читайте також: Українські рятувальники у Туреччині розібрали 72 завали

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв наголосив, що Туреччина - одна з перших країн, яка прийшла на допомогу Україні з початком війни.  

«Дуже приємно, що однією з перших країн, яка відгукнулася і надала допомогу Туреччині після землетрусу, була й наша країна. І це попри те, що ми у тяжкому положенні, в стані війни. Коли країна в такому положенні протягує руку сусідові, це найцінніше», - наголосив Джемілєв.

Як повідомляв Укрінформ, загальна кількість загиблих внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії досягла 23 818 людей.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-