Прем’єр Японії переніс операцію на носових пазухах – АР

Прем’єр Японії переніс операцію на носових пазухах – АР

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда в суботу переніс операцію на носових пазухах для лікування хронічної хвороби, через яку у нього з минулого року закладений ніс.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на АР

З минулого року Кісіда намагався лікуватись медикаментами, але вирішив пройти операцію, «щоб бути в ідеальному здоров’ї». 

На його закладений ніс під час виступів на зборах, парламентських сесіях і пресконференція неодноразово вказували місцеві ЗМІ,  припускаючи, що це наслідки перенесеного минулого літа захворювання на COVID-19.

Оскільки оперували Кісіду під загальним наркозом, протягом операції обов’язки глави уряду тимчасово виконував головний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно, як це передбачено законом про Кабінет міністрів Японії.

Очікується, що Кісіда повернеться до роботи вже в понеділок, хоча йому потрібно буде ще кілька разів відвідати лікарню для післяопераційних оглядів і лікування.

Читайте також: У Японії з березня пом’якшать масковий режим

Як відомо, Кісіда обійняв посаду прем’єр-міністра в жовтні 2021 року та вніс кардинальні зміни в безпекову й енергетичну політику Японії. У грудні минулого року його уряд затвердив нову стратегію безпеки та оборони, спрямовану на зміцнення потенціалу Японії завдавати ударів у відповідь, чим порушив післявоєнний принцип лише самооборони.

У п’ятницю кабінет Кісіди схвалив політику щодо максимального використання ядерної енергії як екологічно чистої, скасувавши попередні плани країни з поступового виведення ядерних реакторів з експлуатації після аварії на АЕС Фукусіми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-