Збитки від землетрусів у Туреччині та Сирії можуть перевищити $4 мільярди — Fitch

Збитки від землетрусів у Туреччині та Сирії можуть перевищити $4 мільярди — Fitch

Укрінформ
Збитки, що підлягають страхуванню, внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії зараз важко оцінити, але, ймовірно, вони перевищать 2 мільярди доларів США та можуть досягти 4 млрд або більше.

Як повідомляє Укрінформ, такий попередній прогноз зробила агентство Fitch.

“Збитки, що підлягають страхуванню, важко оцінити, оскільки ситуація розвивається, але, ймовірно, вони перевищать 2 мільярди доларів США та можуть досягти 4 мільярдів доларів США або більше. Однак застраховані збитки можуть бути набагато нижчими, можливо, близько 1 мільярда доларів США через низьке страхове покриття в постраждалих регіонах”, - йдеться в прогнозі.

Також зазначається, що переважна більшість застрахованих збитків буде покрита перестрахуванням, але передана сума, ймовірно, буде незначною в контексті глобального ринку перестрахування, що не матиме наслідків для рейтингів перестраховиків.

Читайте також: Через майже 90 годин після землетрусу в Туреччині з-під завалів врятували 17-річну дівчину

Щодо страхових виплат у Туреччині, то фонд страхування від катастроф був створений після землетрусу в турецькому Ізміті 1999 року для покриття збитків, завданих землетрусом житловим будинкам у містах. Однак він не покриває людські втрати, претензії щодо відповідальності чи непрямі збитки, такі як переривання діяльності. Крім того, страхування від землетрусів є технічно обов’язковим у Туреччині, але дуже часто не виконується на практиці. Як наслідок, багато житлових будинків не застраховані, особливо в багатьох постраждалих районах, де сім’ї мають низькі доходи.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 10 лютого кількість загиблих від землетрусів у Туреччині та Сирії досягла 21719, поранених - 79487. ООН ситуацію назвала "жахом на вершині жаху" та закликала про збільшення допомоги обом країнам. У зоні лиха в Туреччині працюють пошуково-рятувальні команди із більше 60 країн світу.

Вчені зауважують, що землетруси в Туреччині та Сирії викликали велику кількість деформацій земної кори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-