Друга група рятувальників проїхала Анкару та рухається в зону землетрусу

Друга група рятувальників проїхала Анкару та рухається в зону землетрусу

Фото
Укрінформ
Друга група українських рятувальників ДСНС рухається в напрямку від Анкари в провінцію Хатай на спецтехніці й сьогодні має прибути на місце проведення пошуково-рятувальної операції.

Українські рятувальники, які вже третю добу через кілька країн їдуть в зону землетрусу на південному сході Туреччини, налаштовані щонайшвидше розпочати роботи, сказав у коментарі Укрінформу керівник зведеного пошуково-рятувального загону ДСНС України - заступник директора департаменту реагування, полковник служби цивільного захисту Михайло Гриб.

«Відповідно до рішення Президента України та рішення уряду, рятувальники ДСНС приймають активну участь у пошуку людей в провінції Хатай Турецької Республіки. Наразі слідує друга група на спеціальній техніці, яка має долучитись до тих рятувальників, які прибули до провінції літаком дві доби назад. Також будемо проводити пошуково-рятувальні роботи», - повідомив він.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок землетрусу в Туреччині та Сирії перевищила 21 тисячу

За його словами, особовий склад державної служби надзвичайних ситуацій попри кількаденний переїзд налаштований рішуче - хочуть якнайшвидше дістатися до місця трагедії та розпочати свою роботу.

«Дуже-дуже співчуваємо громадянам Туреччини, які потрапили в таку страшну біду. Але ми, попри те, що в Україні війна, сьогодні готові допомогти турецькому народу і прибули для цього, і цю роботу будемо виконувати», - сказав керівник зведеного пошуково-рятувального загону ДСНС України.

Читайте також: Друга група українських рятувальників уже їде до Туреччини

Для проведення рятувальних від ДСНС до Туреччини прибули 87 рятувальників, 16 одиниць спеціальної техніки, два літаки ДСНС та 10 спеціально навчених службових собак, які проводять пошук живих людей у завалах.

«У Туреччину приїхали рятувальники ДСНС, які, відповідно до європейських норм, мають ліцензію на проведення пошуково-рятувальних робіт після землетрусів, після завалів. У нас всі рятувальники кваліфіковані і вони сюди прибули в рамках INSARAG (Міжнародна пошуково-рятувальна консультативна група - ред.)», - сказав полковник Гриб.

Читайте також: У Туреччині під час землетрусу зникла родина українців із Запоріжжя

Командир загону також відзначив, що по дорозі від турецько-болгарського кордону до Анкари, де загін зробив коротку зупинку, українські рятувальники відчули підтримку та стурбованість турецького народу, їхню вдячність рятувальникам та Україні, яка їх направила попри складні часи.

Друга група рятувальників проїхала Анкару та рухається до зони землетрусу / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

«Абсолютно важливе і дуже правильне рішення керівництва держави направити наших рятувальників. Для турецької сторони це моральна підтримка, і, оскільки це наші спеціалісти дуже високої кваліфікації, вони мають практичний досвід, то переконаний, що допоможуть на практиці. Дійсно, важка дорога, але потрібна, що ми показали, що Украіна відповідає вдячністю за ту допомогу, яку свого часу надавали нам від початку війни. Як світ реагує на допомогу нам, такі ми маємо реагувати на допомогу світу», - прокоментував агенству Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар, який приїхав привітати українських рятувальників. 

Читайте також: Посольство в Туреччині вже евакуювало 12 українців із зони лиха - посол

Дипломати та персонал Посольства України в Туреччині також зібрали гуманітарну допомогу, яка може знадобитися при роботі в зоні лиха, та передали її українським рятувальникам.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого до аеропорту м. Газіантеп у Туреччині прибула перша група Зведеного загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій для допомоги у ліквідації наслідків потужного землетрусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-