Штати планують відкрити в Європі навчальний центр для опанування HIMARS

Штати планують відкрити в Європі навчальний центр для опанування HIMARS

Укрінформ
Американські військові планують відкрити навчальний центр у Європі, щоб навчати союзників по НАТО роботі з високомобільними артилерійськими ракетними системами HIMARS.

Як передає Укрінформ, про це командувач 5 корпусу Збройних сил США генерал-лейтенант Джон Колашескі сказав в інтерв'ю VOA

«Ми все ще перебуваємо на попередніх етапах, (щодо відкриття центру для опанування HIMARS в Європі — ред.), але це буде сферою, в яку ми, можливо, залучимо кілька країн в одному місці», - зазначив Колашескі.

Колашескі додав, що запропонований центр для опанування HIMARS буде подібним до центру з опанування американських танків Abrams, який відкрився поблизу польського міста Познань.

Читайте також: Держдеп схвалив потенційний продаж Польщі HIMARS та боєприпасів на $10 мільярдів

Раніше цього тижня міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що «один із найбільших уроків російсько-української війни в тому, що вогневе ураження на дальній дистанції надзвичайно важливе і що HIMARS може змінити динаміку війни».

Як повідомляв Укрінформ, німецький виробник зброї Rheinmetall може розпочати виробництво в Німеччині реактивних систем залпового вогню HIMARS, які активно використовуються в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-