Дамаск і москва хочуть використати в політичних цілях трагедію землетрусу - МЗС Німеччини

Дамаск і москва хочуть використати в політичних цілях трагедію землетрусу - МЗС Німеччини

Укрінформ
Режими в Дамаску та москві намагаються використати у власних політичних цілях страждання людей, потерпілих від руйнівного землетрусу.

Про це заявила речниця міністерства закордонних справ ФРН Андреа Зассе, передає кореспондент Укрінформу.

«Нинішня катастрофічна ситуація політично використовується для поновлення старої дискусії навколо санкцій проти сирійського режиму. Це, з нашої точки зору, особливо цинічно в такій ситуації, адже йдеться про наратив, який особливо активно використовується саме російською стороною і сирійським режимом Асада», - заявила Зассе.

Вона наголосила, що позиція Берліна залишається незмінна: санкції ЄС спрямовані саме проти режиму та тих, хто його підтримує, отримає вигоду від військової економіки, та тих, хто чинить воєнні злочини. При запровадженні санкцій завжди зважується, аби вони якнайменше шкодили цивільному населенню, тож стосуються виключно певних товарів, а медикаменти, харчові продукти, будівельна техніка, необхідна для розчищення завалів, під обмеження не підпадають.

Читайте також: москва та дамаск мають забезпечити гуманітарні коридори через землетрус – Бербок

Зассе додала, що ООН і ЄС постійно намагаються добитися збільшення кількості транскордонних переходів на півночі Сирії, аби уможливити доставку гуманітарних вантажів. Але наразі відкритий лише один такий перехід, що надзвичайно ускладнює доставку необхідної допомоги постраждалим.

Речниця також поінформувала, що Німеччина активізувала 26 млн євро гуманітарної допомоги для Сирії. При цьому вона частково передається і на контрольовані Дамаском території, але європейці працюють там з партнерами, які не належать до режиму.

«Контакти з режимом зведені до абсолютного необхідного мінімуму. Ми не будемо співпрацювати із сирійським режимом. Він і його спільники щодня чинять там тяжкі воєнні злочини», - підкреслила Зассе.

Читайте також: За хіматакою у сирійській Думі 2018 року стоїть режим Асада - ОЗХЗ

Раніше МЗС Сирії заявило, нібито західні економічні санкції ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу. З подібними заявами виступила також низка країн, які мають з добрі відносини з режимом Асада.

Як повідомлялося, 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси: в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш - магнітудою 7,7 та в районі Ельбістан тієї ж провінції - магнітудою 7,6.

За останніми даними, кількість загиблих унаслідок землетрусів сягнула 11 719 осіб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-