Хакери з КНДР торік викрали криптовалюти на $1 мільярд – експерти ООН

Хакери з КНДР торік викрали криптовалюти на $1 мільярд – експерти ООН

Звіт
Укрінформ
Хакери, пов’язані з Північною Кореєю, викрали криптовалюти на $1 мільярд, що стало рекордною сумою за всю історію спостережень.

Про це повідомляє АР з посиланням на звіт експертів ООН, передає Укрінформ.

За їхніми оцінками, групи хакерів із КНДР, контрольовані спецслужбами країни, вкрали віртуальні активи на суму $630 млн. Водночас за даними однієї з експертних компаній із кібербезпеки, атаки північнокорейських хакерів принесли криптовалюти на суму понад $1 млрд. Розбіжність у сумах може бути спричинена нестабільністю курсу криптовалют, зазначають аналітики.

Як зазначається, хакери використовували дедалі більш винахідливі методи, щоб отримати доступ як до цифрових мереж, пов’язаних як з кіберфінансами, так і для крадіжки потенційно цінної інформації, що може бути корисною для ядерної та балістичної ракетної програм Північної Кореї.

Більшість кібератак здійснено хакерами, яких контролює Головне розвідувальне бюро КНДР. Серед них угруповання під назвою Kimsuky, Lazarus Group та Andariel.

Читайте також: Тисячі комп’ютерних серверів у світі стали мішенню хакерської атаки

У звіті зазначається, що Північна Корея продовжує порушувати санкції ООН, виробляючи ядерний матеріал і вдосконалюючи свою програму балістичних ракет, яка «продовжувала різко прискорюватися».

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, влада КНДР наказала північнокорейським торговим компаніям у росії дібрати персонал для відправки в окуповані росією східні частини України для участі у “відбудові”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-