Іран продовжує постачати дрони рф та планує поглибити взаємодію з москвою – Білий дім

Іран продовжує постачати дрони рф та планує поглибити взаємодію з москвою – Білий дім

Укрінформ
Білий дім підтвердив, що росія продовжує отримувати БПЛА з Ірану з метою їх застосування у кремлівській війні в Україні, однак поки не коментує намірів Тегерана побудувати в рф завод з виробництва дронів-камікадзе.

З такою заявою виступив під час пресбрифінгу в понеділок координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не маємо жодних сумнівів, що росія досі продовжує отримувати дрони з Ірану, і що вони використовують ці безпілотники, щоб убивати українців», - зазначив представник Білого дому.

Читайте також: росія та Іран домовилися побудувати в рф завод з виробництва дронів-камікадзе – WSJ

Водночас він не підтвердив інформацію ЗМІ про наміри москви й Тегерана побудувати в росії завод з виробництва БПЛА. 

Проте, зазначив він, відносини у військовій сфері між рф та Іраном лише поглиблюються, і нині є чіткі ознаки того, що обидві країни прагнуть ділитися військовими технологіями. Це означає, що посилюються занепокоєння щодо безпеки й стабільності регіону Близького Сходу. 

«Тож, розвиток цих відносин у сфері оборони (між Іраном і росією – ред.) поганий не лише для українського народу, але також може бути поганим для наших партнерів і друзів на всьому Близькому Сході», - зауважив Кірбі.

Читайте також: росія використала близько 660 «Шахедів», незабаром буде нова поставка — розвідка

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американське видання The Wall Street Journal написало про плани рф та Ірану збудувати в росії завод з виробництва дронів-камікадзе. За інформацією ЗМІ, на початку січня іранська делегація високого рівня побувала в росії, де відвідала майданчик для будівництва заводу в місті Єлабуга та обговорила деталі запуску проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-