росія використала близько 660 «Шахедів», незабаром буде нова поставка — розвідка

росія використала близько 660 «Шахедів», незабаром буде нова поставка — розвідка

Укрінформ
рф використала близько 660 дронів Shahed із 1750, передбачених контрактом з Іраном. Незабаром відбудеться поставка чергової партії цих безпілотників.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ з посиланням на ГУР.

“Що стосується дронів, то у рф реально є проблеми з арсеналом, в тому числі і з безпілотниками. На сьогодні вони використали приблизно 660 дронів “Шахедів”. За контрактом передбачено 1 750 одиниць. Також потрібен час для їх доставки та підготовки. Протягом останніх днів вони застосували велику кількість, а ці запаси необхідно поповнювати. За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки – будемо уточнювати кількість дронів”, - сказав Скібіцький, додавши, що до цього росіяни завозили партіями 250-300 штук.

Представник розвідки пояснив, що росіяни використовують різні висоти і різні напрямки, щоб оминути протиповітряну оборону України, а також змінюють райони запуску дронів. “Масований рій дронів спрямований на те, щоби прорвати українську систему ППО і влучити в об’єкти. Якщо ж запускати малу кількість – по 5-10 безпілотників – такого ефекту не буде. росіяни намагаються саме великою кількістю дронів забезпечити прорив нашої системи ППО”, - зазначив Скібіцький.

За його словами, зараз противник запускає дрони з російського узбережжя Азовського моря, а до цього здійснювали пуски з Криму. Водночас ворог може вибрати інший напрямок, на шляху якого є менше систем української протиповітряної оборони.

Читайте також: У Сухопутних військах показали, як «Ловці шахедів» захищають українське небо

Скібіцький також запевнив, що нині кількість інформації, яка надається розвідкою, різко зросла. Наприклад, ГУР забезпечує інформацією не тільки вище державне керівництво, а й війська, органи військового управління. Це дає можливість українським військам повністю розуміти, що відбувається в таборі супротивника, а командирам — ухвалювати рішення з урахуванням інформації щодо резервів ворога, кількості мобілізованих тощо, зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, рф та Іран мають намір збудувати в росії завод з виробництва дронів-камікадзе. The Wall Street Journal зазначає, що йдеться про плани створення підприємства, яке зможе виготовити для війни проти України щонайменше 6000 безпілотників, що матимуть кращі характеристики, ніж нинішні іранські дрони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-