Учасники форсайт-сесії “Білорусь 2030” представили нову платформу для білорусів

Учасники форсайт-сесії “Білорусь 2030” представили нову платформу для білорусів

Укрінформ
За підсумками міжнародної форсайт-сесії “Білорусь 2030” її учасники представили платформу “Новая Беларусь”. 

Презентація програми відбулася під час круглого столу на тему: “Майбутнє Білорусі: презентація результатів форсайт-сесії “Білорусь 2030” у пресцентрі Укрінформу.

У форсайт-сесії взяли участь представники практично всіх груп опозиції республіки білорусь, а її завданням було визначити можливі шляхи демократизації країни, зазначив керівник дослідницького центру ReputationLab Андрій Кашпур. Аналітик поінформував, що учасники досягли певного порозуміння щодо образу бажаного майбутнього республіки білорусь і визначили сценарії його досягнення за допомогою методик Simulation World Reality, Trust та World Cafe. 

Крім того, учасники оголосили про початок дії цифрової платформи “Новая Беларусь”, створеної на основі української “Дії”. 

“Одним із ключових пунктів цієї історії є народження ідеї платформи як ключова умова позитивних майбутніх. Що таке ця платформа? Це можливість для усіх акторів зміни Білорусі знайти своє місце в майбутньому для всіх — з різними думками, з різними поглядами”, - пояснив соціотехнолог Дмитро Хопта.

За його словами, додаток, який уже можна завантажити, має чотири рівні: прописка (можливість для людини зафіксувати себе як громадянина майбутньої білорусі), інформаційний, освітній та проєктний рівні. Проєктний рівень передбачає платформу, де мешканці зможуть описати свої ідеї, знайти команду та ресурс для них.

Білоруський політичний діяч Олександр Добровоський у свою чергу відзначив, що на початку наступного місяця на платформі з’явиться можливість для різних громадських і політичних організацій, ініціатив створювати свої осередки.

Як повідомляв Укрінформ, слідчий комітет білорусі у січні порушив нову кримінальну справу проти екскандидата в президенти білорусі Сергія Тихановського, який перебуває у в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-