До Туреччини вирушить нідерландська пошуково-рятувальна група

До Туреччини вирушить нідерландська пошуково-рятувальна група

Укрінформ
Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте висловив співчуття Туреччині через потужні землетруси та повідомив, що до регіону вирушить нідерландська пошуково-рятувальна група.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

“Жахливі новини про землетрус у Туреччині та Сирії. Наші думки з усіма жертвами цього страшного стихійного лиха. Сьогодні в регіон вирушить нідерландська пошуково-рятувальна група. Я висловив співчуття Президенту Ердогану”, - зазначив Рютте.

У свою чергу міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра у Твіттері зазначив, що до нідерландської пошуково-рятувальної групи входять поліцейські, військові та рятувальники.

“Шокований новиною про руйнівний землетрус у Туреччині та Сирії. Наші думки з жертвами, їхніми родинами та багатьма пораненими турками та сирійцями. Нідерланди направлять до Туреччини пошуково-рятувальну групу. До цієї групи входять поліцейські та військові, працівники служби першої допомоги та пожежники”, - написав він.

Читайте також: НАТО мобілізує підтримку для Туреччини — Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині стався новий землетрус силою 7,6 бала за шкалою Ріхтера.

Поштовхи було зафіксовано о 13.24 за місцевим часом (12.24 - за київським - ред.). Епіцентр землетрусу залягав на глибині 7 км в районі Елбістан, що в провінції Кахраманмараш на південному сході країни, де стався і попередній землетрус.

За останніми даними, внаслідок землетрусу, що стався в понеділок на південному сході Туреччини, загинули 1500 людей у Туреччині, понад 7000 зазнали травм. У Сирії - загинуло понад 370 людей і близько 1100 травмовані у провінціях Алеппо, Хама і Латакія.

 Фото: Hatay/İskenderun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-