Канада відправила на Гаїті військовий літак-розвідник для боротьби із бандами

Канада відправила на Гаїті військовий літак-розвідник для боротьби із бандами

Укрінформ
Канада відправила до Гаїті військовий спостережний літак, аби допомогти уряду країну здолати організовану злочинність, що паралізувала країну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Оттаві оголосила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

“Канада віддана підтримці народу Гаїті, а також миру й безпеці у країні. Розгортання канадського спостережного літака зміцнить зусилля із боротьби з кримінальним насильством та створить умови, необхідні для мирного та успішного майбутнього”, - сказала Ананд.

У канадському міноборони уточнили, що спостереження за територією Гаїті здійснюватиме патрульний літак дальньої дії СР-140 Aurora. “Цей канадський спостережний літак надаватиме можливості розвідки, спостереження та стеження для посилення зусиль із встановлення та підтримки миру для народу Гаїті. Літак CP-140 вже розгорнуто у регіоні й наразі він працює над Гаїті. Він залишатиметься у регіоні кілька днів”, - зазначили у відомстві.

У міністерстві наголосили, що розпочинають цю місію у відповідь на запит уряду Гаїті.

Як відомо, на Гаїті з вересня триває гуманітарна криза, викликана блокуванням збройними угрупованнями основного вантажного порту через який острівна країна отримує більшість пального.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що Канада готова очолити міжнародну військову стабілізаційну місію на Гаїті за умов досягнення місцевого політичного консенсусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-