Штати ввели санкції проти Ірану за виробництво бойових дронів

Штати ввели санкції проти Ірану за виробництво бойових дронів

Укрінформ
Уряд США оголосив про запровадження санкцій проти керівництва іранської компанії з виробництва бойових безпілотників, а також двох кораблів іранських ВМС.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC вводить санкції проти восьми високопоставлених керівників іранської компанії Paravar Pars Company (Paravar Pars), проти якої вже були введені обмеження США і Євросоюзу за виробництво БПЛА серії Shahed для аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції (КВІР)»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: МЗС Естонії викликало посла Ірану через підтримку Тегераном російської агресії в Україні

Крім того, Мінфін США ввів санкції проти двох кораблів ВМС Ісламської Республіки.

«Іранські компанії продовжують виробляти БПЛА для КВІР та військових. Якщо говорити в ширшому контексті, Іран постачає БПЛА для бойових операцій росії з метою враження критично важливої інфраструктури в Україні», - заявив у цьому зв’язку заступник міністра фінансів з питань протидії тероризму й фінансової розвідки Брайан Е. Нельсон.

Читайте також: США розширили торговельні санкції проти Ірану через постачання дронів росії

Він також підкреслив, що Сполучені Штати продовжать агресивну кампанію виявлення та припинення діяльності всіх елементів іранської програми БПЛА.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США докладає послідовних зусиль для обмеження здатності рф отримувати зброю з-за кордону, у тому числі від Ірану й КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-