США розширили торговельні санкції проти Ірану через постачання дронів росії

США розширили торговельні санкції проти Ірану через постачання дронів росії

Укрінформ
Сполучені Штати запровадили нові обмеження у сфері експортного контролю проти семи іранських компаній за виробництво безпілотників, які рф застосовує для ударів по Україні.

Про це повідомило в вівторок агентство Reuters із посиланням на Мінторгівлі США, передає Укрінформ.

«Від моменту, коли росія розпочала війну проти України в лютому 2022 року, Сполучені Штати, а також понад 30 інших країн прагнули підірвати її військову та оборонно-промислову базу шляхом застосування експортного контролю, щоб обмежити доступ до технологій», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Єрмак у Європарламенті закликав посилити санкційний тиск на росію

При цьому уточнюється, що до списку торговельних санкцій включені іранські організації, пов’язані з розробкою та виготовленням технологій у авіаційній сфері. Серед них - Design and Manufacturing of Aircraft Engines, Islamic Revolutionary Guard Corps Aerospace Force, Islamic Revolutionary Guard Corps Research and Self-Sufficiency Jihad Organization, Oje Parvaz Mado Nafar Company, Paravar Pars Company, Qods Aviation Industry, а також Shahed Aviation Industries.

Ці організації були додані до списку обмежень експортного контролю США через діяльність, яка суперечить інтересам національної безпеки та зовнішньої політики США.

Читайте також: ЄС має знайти важелі, щоб Угорщина приєдналася до сильного десятого пакету санкцій — Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен під час перебування з візитом в Ізраїлі в вівторок висловив готовність діяти разом з міжнародними партнерами, щоби зменшити загрозу Ірану як у регіоні, так і за його межами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-