У Туреччині розслідують випадки спалення Корану у Швеції та Данії

У Туреччині розслідують випадки спалення Корану у Швеції та Данії

Укрінформ
Головна прокуратура Анкари почала розслідування випадків спалення Корану у Швеції та Данії, а також акції, коли Коран було розірвано, у Нідерландах.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву Головної прокуратури Анкари, яку цитує інформагентство DHA.

“Генеральна прокуратура має намір розслідувати ймовірні порушення статей 12 і 13 Кримінального кодексу, зокрема вчинення злочину публічного підбурювання людей до ненависті та ворожнечі і відкритої образи релігійних цінностей, прийнятих частиною суспільства”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розслідування стосується випадків, коли лідер данської партії Stram Kurs Расмус Палудан здійснив спалення Корану перед посольством Туреччини в Стокгольмі 21 січня та біля мечеті у Копенгагені 27 січня, також випадку, що стався 24 січня, коли лідер антиісламської організації Pegida Едвін Вагенсвельд розірвав Коран перед Палатою представників у Гаазі.

Читайте також: Туреччина відкрита до діалогу про членство в НАТО, якщо Швеція виконає зобов'язання - Чавушоглу

Як повідомляв Укрінформ, після акції, проведеної в Стокгольмі, де було спалено Коран, Туреччина вимагала від Швеції дотримання домовленостей Тристороннього меморандуму щодо вступу країн в НАТО, зокрема стосовно боротьби з тероризмом, та засудила дозвіл на подібні дії з боку Робочої партії Курдистану (РПК), закликаючи до розслідування інциденту. Випадки спалення Корану у Швеції призвели до призупинення діалогу з Анкарою щодо вступу країни в НАТО.

Після випадку в Нідерландах до МЗС Туреччини було викликано посла цієї країни в Туреччині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-