США й Ізраїль занепокоєні, що росія постачає Ірану військові технології в обмін на дрони - Блінкен

США й Ізраїль занепокоєні, що росія постачає Ірану військові технології в обмін на дрони - Блінкен

Укрінформ
США мають намір продовжувати взаємодію з Ізраїлем й іншими країнами, щоб не дати Ірану заволодіти ядерною зброєю та постачати безпілотники до росії, яка застосовує їх для ударів по території Україні.

Про це заявив на пресконференції в Єрусалимі державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо Ірану ми – Ізраїль і Сполучені Штати – маємо спільні зобов’язання»,- сказав глава Держдепартаменту.

Зобов’язання, за його словами, полягають у тому, щоби не дати Ірану отримати ядерну зброю. Крім того, США, Ізраїль та інші країни разом протистоятимуть небезпечній активності Ірану як у регіоні, так і поза його межами.

Читайте також: Блінкен обговорив в Єрусалимі надання підтримки Україні

«Одним з видів такої діяльності, про яку ми говорили (на зустрічах у Єрусалимі – ред.), було надання Іраном росії безпілотних технологій для застосування проти України», - зазначив Блінкен.

Він підкреслив, що росія постачає Ірану військові технології в обмін на дрони - і це «безумовно викликає справжнє занепокоєння у США й Ізраїлю».

Читайте також: Ізраїль і США не дадуть Ірану виготовити ядерну зброю – Нетаньягу

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього тижня державний секретар США Ентоні Блінкен прибув з візитом до Єрусалима, де зустрівся з керівництвом Ізраїлю. Черед іншого обговорювалося й питання підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-