Експрезидент Бразилії подався на піврічну візу США тривалого перебування

Експрезидент Бразилії подався на піврічну візу США тривалого перебування

Укрінформ
Колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару хоче отримати право півроку безвиїзно перебувати у США.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на його адвокатів пише Associated Press.

“Експрезидент Бразилії Жаїр Болсонару подав запит на отримання шестимісячної візи відвідувача США. Це вказує, що він, можливо, не має наміру негайно повертатися додому, де його чекають юридичні проблеми”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Бразилії суд дозволив розслідування щодо причетності Болсонару до погромів - ЗМІ

Зазначається, що Болсонару прилетів до Флориди із Бразилії 30 грудня - за два дні до інавгурації його наступника Лули да Сілви.

“Церемонія пройшла без проблем, однак за тиждень після неї тисячі радикальних прибічників Болсонару увірвалися до урядових будівель в столиці країни, вимагаючи скасування результатів виборів. Було розпочато розслідування стосовно можливого заохочення Болсонару цього заворушення”, - пише AP.

Читайте також: Глави США, Канади й Мексики засудили «атаки на демократію» в Бразилії

Агентство додає, що колишній глава держави після свого повернення до Бразилії може постати й з іншими юридичними складнощами та судовими позовами.

“Вперше за його понад тридцятирічну політичну кар’єру у ролі законодавця і президента, Болсонару більше не має спеціального юридичного захисту, яке вимагало розгляд будь-якого позову проти нього Верховним судом”, - зауважується у статті.

Читайте також: У Бразилії арештували ексміністра юстиції - підозрюють у причетності до заворушень

Наразі немає точної інформації стосовно того, яку візу використав Болсонару для в’їзду до США. Вірогідно, він потрапив до країни по візі А-1, яку видають главам держав. Якщо це так, то він має 30 днів з дати складання повноважень на зміну свого міграційного статусу у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-