Глави США, Канади й Мексики засудили «атаки на демократію» в Бразилії

Глави США, Канади й Мексики засудили «атаки на демократію» в Бразилії

Укрінформ
Глави трьох держав Північної Америки – США, Канади й Мексики – засудили заворушення в Бразилії, назвавши їх нападом на демократію та висловивши підтримку обраному президенту Лулі.

Текст спільної заяви оприлюднений на офіційному сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Канада, Мексика і Сполучені Штати засуджують атаки 8 січня проти бразильської демократії та мирної передачі влади. Ми підтримуємо Бразилію, яка захищає свої демократичні інститути», - підкреслюється в документі.

Водночас наголошується, що уряди країн Північної Америки підтримують вільне волевиявлення народу Бразилії. При цьому, лідери трьох країн підкреслили, що чекають співпраці саме з президентом Лулою в регіоні Західної півкулі та за його межами.

Читайте також: У Бразилії затримали понад 400 учасників протестів — влада шукає організаторів

Як повідомляв Укрінформ, тисячі прихильників колишнього президента Бразилії Жаїра Болсонару в неділю вдерлися в приміщення президентського офісу та парламенту. Вони висловлювали невдоволення поразкою свого лідера на президентських виборах, заявивши, що його перемога була «вкрадена».

Вибори президента Бразилії відбулися на початку листопада. На них перемогу з невеликою перевагою отримав лідер лівих Луїс Інасіу Лула да Сілва, який отримав 50,85% голосів проти 49,15% у Болсонару.

Тоді діючий президент заявив, що готовий передати владу в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-