Ердоган пояснив, чому має право балотуватися в президенти втретє

Ердоган пояснив, чому має право балотуватися в президенти втретє

Укрінформ
Із внесенням поправок до конституції в результаті загального голосування на референдумі та переходом від парламентської до президентської форми правління у 2017 році, було “скинуто хронометр” президентських термінів нинішнього глави держави.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав під час візиту в провінцію Денізлі цими вихідними, повідомляє Укрінформ із посиланням на інформагентство DHA.

“Конституційна поправка, прийнята в 2017 році на розсуд нашої нації, настільки чітка, що не допускає жодних коливань або дискусій. Туреччина перейшла до нової адміністративної системи з виборами 2018 року. У цьому відношенні ми скинули хронометр. У 2018 році як юридично, так і де-факто. Обраний президент є першим президентом нової системи”, - сказав Реджеп Тайїп Ердоган. 

Читайте також: Петр Павел перемагає на президентських виборах у Чехії

Як повідомляв Укрінформ, вибори в Туреччині відбудуться на місяць раніше від запланованої дати - 14 травня. Президентські та парламентські вибори мали відбутися 18 червня.

Референдум щодо внесення змін до Конституції, результат голосування якого визначав - залишатися країні парламентсько-президентською формою правління чи її буде змінено на президентсько-парламентську, пройшов у Туреччині 16 квітня 2012 року. Перехід від парламентської до президентської системи правління в Туреччині підтримали 51,4% виборців, проти висловилися 48,6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-